Asiaa hyvinvoinnista ja vauraudesta

Vaurastuminen on jo sanana parempi kuin ”rikastuminen”, sillä monien tarinoiden opetus on, ettei raha itsessään tuo onnellisuutta. Sitä pitäisi myös osata käyttää, eikä sen hankinnan kuuluisi olla mitään liian kuormittavaa pakkopullaa. Vaurastumiseen tarvitaan hyviä kontakteja, tilanteen lukutaitoa ja hieman onneakin.

Tällä sivustolla pureudutaan vaurastumisen saloihin Suomessa. Olemme käsitelleet aihetta niin ajattomien kuin ajankohtaisienkin asioiden kantilta. Tavoitteenamme on antaa lukijalle mahdollisimman monipuolinen kuva vauraudesta ja siihen johtavasta reitistä.

Sivuston aiheita

Kuten jo sanottu, aiheemme ovat sekä vaurauteen liittyviä ikuisuuskysymyksiä että vaurastumiseen vaikuttavia ajankohtaisia tapahtumia.

Olemme halunneet myös tuoda asiantuntijoiden lausuntoja koskien koko suomalaisen yhteiskunnnan vaurastumista. Ne eivät suinkaan ole mitään rakettitiedettä, vaan loppujen lopuksi melko yksinkertaisia asioita, joita voimme kansakuntana yhdessä tehdä maamme vaurastumisen edistämiseksi. Olemme kuitenkin halunneet avata näitä asiantuntijoiden vinkkejä siten, että ne ovat kenen tahansa ymmärrettävissä – eikä siis vain pintapuolisesti, vaan hieman syvällisemmin. On nimittäin tärkeää, että mahdollisimman monella on todellinen ymmärrys asiantuntijoiden neuvoista, kun niistä sitten väitellään turuilla, toreilla ja valiokunnissa.

Ajankohtaisista asioista päällimmäisenä on tietenkin koko maailmaa jo melkein puoli vuotta kurittanut koronavirus. Inhimillisten vaikutusten lisäksi sillä on ollut melkoinen vaikutus siihen, miten näemme esimerkiksi nykyisen talousjärjestelmämme ja, miten meidän pitäisi paremmin varautua vastaaviin, ihmisistä riippumattomiin, uhkiin. Toisaalta koronakriisi on myös osoittanut, että asioita voi tehdä etänä, kun yli viidennes suomalaisista siirtyi etätöiden tai -opiskelun pariin. Nyt kun olemme nähneet, että olemme pärjänneet ilman mitään turhia palavereja, voi olla helpompi muuttaa asenteita etätyötä kohtaan.

Korona tai ei, maailmantalous jatkaa muutostaan. Tämä näkyy muun muassa kolmansien maiden vakaana nousuna ja internetin aseman vahvistumisena. Vauraus pyörii entistä enemmän bittien muodossa ja esimerkiksi joissakin Afrikan maissa on jo nyt otettu suuria harppauksia kohti mobiilimaksamista. Onkin syytä miettiä, mitä hyvää näistä asioista voikaan poikia. Tietokoneet ovat tulleet jäädäkseen ja yhä useammalla meistä on sellainen taskussa tai laukussa. Tämän vuosikymmenen ilmiö on ehdottomasti sovellusten määrän valtava nousu, jolla pyritään helpottamaan arkea, myös vaurastumista, entistä enemmän.